maanantai 25. kesäkuuta 2012

Rovies nro 1- Love is the only thing that matters

Koska oon viettänyt lähes jokaisen lomapäiväni jonkun sarjan tai elokuvan parissa, ajattelin jakaa muillekin kokemuksiani katsomistani elokuvista. Oon ihan kipeenä kaikkiin romanttisiin elokuviin. Oon jo varmaan pariinkin kertaan maininnut edellisissä postauksissani mm. Holidaysta, joka on mun kestosuosikki. Muita vanhoja tuttuja ihania on mm. P.S I love you (P.s Rakastan sinua), Shall we dance (Saanko luvan), A walk to remember (Muistojen polku, Ps. surullinen) ja Blue lagoon (Sininen laguuni). Noi elokuvat oon kattonu puhki, mutta silti niihin ei kyllästy.

Nyt kuitenkin uusiin romanttisiin tuttavuuksiin;

Ensimmäisenä esittelyssä The notebook- Rakkauden sivut. Mun oli pitäny kattoa toi elokuva jo aikoja sitten, mutta unohin sen, KUNNES rakas ystäväni Henna muistutti elokuvan olemassaolosta ja siltä istumalta laitoin sen lataukseen Nordic-tv.ltä.


 Kuten kuvan ylälaidassa lukee ,"Behind every great love is a great story", elokuva kertoo kahden säädyn rakkaustarinan. Nimi "Notebook- Rakkauden sivut" tulee siitä, että vanha mies lukee muistivihosta dementoituneelle vaimolleen tarinaa- heidän tarinaansa.

Naispäähenkilö Allie (Rachel McAdams) on lomalla Seabrook Islandissa, jossa asuu miespäähenkilö Noah (Ryan Gosling). He tapaavat kaupungissa järjestetyssä karnevaalissa ja Noah ihastuu ensisilmäyksellä Allieen. Noah yrittää kaikin tavoin saada Allien huomion ja lopulta onnistuukin siinä. He rakastuvat syvästi, mutta lopulta heidän luokkaeronsa erottaa heidät. Allien on palattava kouluun, eikä Noah voi jättää työtään ja isäänsä.

Pariskunta ei tapaa moneen vuoteen ja molemmat ovat koittaneet jatkaa elämäänsä. Allie onkin menossa rikkaan Lon Hammondin (James Marsden) kanssa naimisiin. Sillä välin Noahin isä on kuollut ja hän on rakentanut unelmiensa talon pääsemättä kuitenkaan yli Alliesta. Aivan häiden alla Allie näkee paikallisessa lehdessä kuvan Noahista ja hänen talostaan ja hän päättää lähteä tapaamaan Noahia vielä viimeisen kerran. Perillä asiat kuitenkin mutkistuvat ja vanhat tunteet nousevat pintaan.

Pian Hammond saa selville mitä Allie onkaan oikeasti Seabrookissa tekemässä ja päättää saapua katsastamaan tilanteen. Allien äiti ehtii kuitenkin ensin ja pistää Allien miettimään tarkkaan, kumman miehistä hän haluaa. Hammondin saapuessa Allie on varma halustaan naida hänet. Hän tulee kuitenkin järkiinsä ja tajuaa, että vastaus on ollut koko ajan hänen nenänsä edessä ja palaa Noahin luo.

Parasta elokuvassa on se, että vaikka Noah ja Allie ovat yltäpäätä rakastuneita, he ovat molemmat voimakkaita luonteita, minkä takia heillä ei ole helppoa. He tappelevat lähes joka asiasta ja ovat eri mieltä kaikesta, mutta silti he tietävät, että heidän rakkautensa on suurempi kuin mikään erimielisyys.

Vanhan Noahin kertoessa tarinaa dementoituneelle Allielle, hän toivoo tämän muistavan. Välillä tuleekin hetkiä, jolloin hän muistaa, mutta kuten sanottu, ne ovat vain hetkiä. Elokuvan päättyessä Allien muisti toimii, kun Noah yöllä tulee tapaamaan häntä, ja he menehtyvät käsi kädessä sairaalasängylle uskoen vankasti heidän rakkautensa olevan suurempaa kuin mikään muu asia maailmassa.

Jos tähdistä puhutaan, annan elokuvalle TÄYDET viisi tähteä, koska koko tarina oli niin koskettava, että hyvä etten itkeny koko elokuvan ajan. Parasta tosiaan oli se, että vaikka rakkaus oli voimakasta, niin se oli silti inhimillistä kaikkine riitoineen ja erimielisyyksineen, joten tuli tunne, että siihen voi samaistua. Vaikka juoni pääpirteittäin onkin melko kliseinen, niin ei sitä silti voi verrata mihinkään muuhun saman kaartin elokuvaan. Jokaisen romantiikan nälkäisen on pakko katsoa tämä leffa! (:

***** 

Ps. teen nää leffapostaukset sittenkin erissä, koska tähänkin tuli jo näin paljon tekstiä (:
Pps. Jos tiedätte jotain hyviä romanttisia leffoja, vinkatkaa
Pps. rovies= romantic + movies 
 

1 kommentti:

  1. katoin kans ton notebookin tässä ykspäivä, ja tykkäsin myös ihan super paljon siitä! :)

    VastaaPoista