tiistai 26. kesäkuuta 2012

Rovies nro 2- Life is about decissions and faith

 
Toisena hömppäelokuvana esittelyssä One day (Sinä päivänä), jonka juoni on pähkinänkuoressa tälläinen:

Kaksi nuorukaista tapaavat päättäjäispäivänä 15.7.1988  ja päättävät mennä sänkyyn. Sänkyyn menon sijasta nuoret päättävätkin hieman vastahakoisesti olla vain ystäviä. Elokuvassa näytetään pätkiä lähes vuosittain päivän 15.7. tapahtumista; kuinka heidän suhteensa on edennyt tai saanut takapakkia. Elokuvassa on kyse valinnoista, tilaisuuksiin tarttumisesta ja kohtalosta.


Em (Anne Hathaway) ja Dexter (Jim Sturgess) ovat parhaat ystävykset. He ovat täysin vastakohtia toisilleen, mutta sisimmässään rakastavat silti toisiaan. Dexter on naistenmies, jolla on lähes joka ilta uusi nainen kierrossa, kun taas Em on nuori kirjoittajan alku, hyvin korrekti ja asiallinen. Silti he pystyvät puhumaan toisilleen kaikesta.

Eräässä vaiheessa Dexterin holtiton elämäntapa alkaa kuitenkin kyllästyttämään Emiä, joka tahtoo elämältään enemmän ja hän panee heidän välinsä poikki. Sillä välin he molemmat ehtivät rakastua ja olla rakastumatta; Em lukee itsensä opettajaksi ja Dexter saa tulevan vaimonsa kanssa lapsen. Emin kämppäkaverin häissä ystävykset kuitenkin jälleen kohtaavat toisensa, minkä seurauksena he menevät sänkyyn ja alkavat tajuta, kuinka paljon he tarvitsevat toisiaan. Pian he saavatkin tunnustettua oikeat tunteensa toisilleen ja alkavat vihdoin elää elämää, jota heille oli monta vuotta kaavailtu- kunnes kohtalo astuu peliin.

Elokuva oli ihan hyvä. Ei mikään mestariteos, mutta mukavaa ajanvietettä. Koskettava ja realistinen rakkaustarina, siitä mitä elämällä on annettavana ja mitä se voi ottaa pois. En viitsi sanoa mitä tolla kohtalon peliin astumisella tarkotetaan vaikka varmaan kaikki sen tajuaa muutenkin , mutta siinä vaiheessa, kun tajus mitä tulee tapahtumaan, meinas henki salpaantua ja meinasin jo laittaa leffan pois, kun en halunnut uskoa että niin kävisi.

Tässäkin elokuvassa juoni melko kliseinen, mutta toteutus oli minusta hauska, sillä tapahtumat näytetään vain 15.7. aina vuoteen 2011 asti. Myös tässä kosketti se realistisuus, että tämä voisi tapahtua omallekin kohdalle jos siis omistaisi komean kaveripojan ;). Tähtiä ajatellen annan tälle kolme tähteä, lähinnä hyvien näyttelijöiden ja toteutuksen ansiosta. Mutta suosittelen katsomaan! (:

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti